Povestea vesela

Cine si de ce?!!

„Sănătatea omului este reflexia sănătăţii pământului“ Heraclit


Este povestea a doi oameni simpli, ce cred în schimbare, muncă și lucuri bine făcute. Suntem Dan și Angi, și în 2016 am luat hotărârea să ne investim timpul și economiile într-un domeniu marginalizat și subestimat, agricultură . Totul a fost o aventură , de la găsirea terenului, a unui consultant care să ne ajute cu scrierea proiectului, a unei echipe de proiectare, întocmirea actelor și nu în ultimul rând, implementarea. Trei ani în care am învățat câteva lecții despre oameni, seriozitate și ce înseamnă experiența unui proiect pe fonduri europene. Lecții pe care suntem dispuși să le împărtășim și altora.


Contact

Pe scurt, Ferma ecologică „Legume Vesele” s-a născut din dorința, munca și certitudinea că nu există decât soluții „la firul ierbii”.


Vrem ca românii să mănânce legume crescute în țară lor, și nu aduse în vapoare și tiruri de peste mări și țări. Să mănânce sănătos și de sezon! Vrem să integrăm și să oferim locuri de muncă unor oameni ce credeau că orașul este singura salvare din mediul rural, să practicăm o agricultură sustenabilă și să ne deschidem porțile către toți cei care vor să afle ce este agricultură ecologică.

De ce am ales ecologic? Pentru că ne axăm pe calitate și nu cantitate, pentru că vrem să mâncăm mai puțin și mai bun, să creștem legume cu gust, culoare și aport nutrițional ridicat.

parallax background
Suntem foarte atenți!

Toate semințele pe care le folosim sunt netratate chimic sau certificate ecologic și îngrijite responsabil pentru a obține legume gustoase și cu un aport nutritional ridicat.

Creștem legume într-un sol curat,

din semințe netratate chimic, facem prevenție, combatere biologică a bolilor și dăunătorilor, iar tratamentele sunt făcute cu substanțe permise în agricultură ecologică. Facem rotația culturilor, fertilizăm cu compost „home made” făcut din resturile vegetale rezultate din cadrul fermei, semănăm amestecuri de secară, lucerna, mazariche din care facem îngrășământ verde și încercăm de la an la an să creștem și să menținem un sol sănătos. Întregul proces este monitorizat și controlat de către un organism european de certificare ecologică.

Punem suflet și multă muncă pentru ca legumele care ajung la voi, să fie sănătoase , gustoase și scăldate în soarele vesel al României!